اهواز_خیابان طالقانی_ساختمان سفیر_طبقه 4_واحد 10
06132215005
در صورت عدم نظافت دهان و دندان مواد غذایی به جا مانده در میان دندان ها تبدیل به پلاک دندانی می شوند. پلاک های دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان ها هستند. مواد غذایی باقی مانده در میان دندان ها با انتشار باکتری سبب به وجود آمدن پلاک ها می شوند. پلاک ها در با تجمع و نفوذ در قسمت های مختلف دندان ها و لثه باعث آسیب رسیدن به این بخش ها می شوند. باکتری موجود در پلاک با نفوذ در مینای دندان ابتدا باعث از بین رفتن آن می شوند
بعد از نابودی دندان تاج دندان را مورد حمله قرار می دهند بدین ترتیب اگر پوسیدگی درمان نگردد همچنان به قسمت های دیگر دندان یعنی قسمت زنده دندان پالپ دندان نفوذ می کنند در این زمان است که اندو یا درمان ریشه یا همان عصب کشی باید انجام شود. در تمامی مراحل نفوذ باکتری پالپ فرد دچار دندان درد و حساسیت های مقطعی می شود. که می توان فهمید دندان در آستانه پوسیدگی است. اما همیشه پوسیدگی دندان ها با درد همراه نیست در این مواقع درد وقتی به سراغ فرد می آید که دندان به طور کامل پوسیده باشد یا آنکه قسمتی از دندان به دلیل پوسیدگی بشکند.
پلاک ها علاوه بر اینکه موجب پوسیدگی دندان ها می شوند می توانند لثه را نیز تحت تاثیر قرار بدهند و سبب التهاب و تحلیل رفتن آن شوند. پلاک در صورت زدوده نشدن پیشرفته کرده و تبدیل به تاتار می شود. تاتار از باکتری های سر سخت تشکیل شده است که فقط به وسیله جرم گیری توسط دندانپزشک از دندان پاک می شود.
اصلی ترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها رعایت بهداشت دهان دندان می باشد. حتی مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی نیز نمی توان مواد غذایی باقی مانده در میان دندان ها از بین ببرد به همین دلیل است که دندانپزشکان توصیه اکید به استفاده از نخ دندان دارند. با استفاده از نخ دندان به راحتی می توان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری نمود.
توصیه اکید دندانپزشکان به مردم این است که حداقل سالی یکبار یا هر 6 ماه یکبار برای بررسی وضعیت کلی دندان ها به دندانپزشکی مراجعه کنند. بدین ترتیب در صورت پوسیدگی احتمالی دندان ها به سرعت می توان آنها را متوقف نمود. همچنین در صورتی که پلاک های دندانی روی دندان ها و در امتداد لثه وجود داشته باشد، بوسیله جرم گیری زدوده می شوند.
بسیاری از ما حداقل یکبار از روش جرم گیری استفاده کرده ایم، در این روش دندانپزشک بوسیله قلم های مخصوص پلاک های سر سخت دندانی را از روی دندان ها پا می کند.
لایه های سخت و سفت و رسوباتی که به دندان ها چسبیده اند و اصطلاحا به آنها پلاک گفته می شود با استفاده از نخ دندان و مسواک پاک نمی شوند و تنها راه ممکن برای پاک کردن آنها جرم گیری و بروساژ می باشد.
بسیاری از افراد روش جرم گیری را نادرست می دانند و بر این باور هستند که با جرم گیری دندان ها حساس می شوند و باید مدام آنها را جرم گیری نمود. تا حدودی این مطلب صحیح می باشد اما به این شرط که فرد بعد از جرم گیری به بهداشت دندان های خود توجه نشان ندهد. اگر بعد از جرم گیری بعد از هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان به صورت مداوم استفاده شود نیاز به جرم گیری به حداقل می رسد. اما بسیاری از افراد بعد از جرم گیری دیگر به بهداشت دندان های خود رسیدگی نمی کنند، واضح است که پلاک های دندانی دوباره به وجود می آیند و بعد از مدت کوتاهی نیاز جرم گیری لازم می شود.
همچنین برخی از افراد تصور می کنند با جرم گیری لایه ای از دندان تراشیده می شود. این باور صد در صد اشتباه است دندانپزشک هیچگاه در جرم گیری به دندان ها آسیب نمی رساند و فقط پلاک های دندان را از بین می برد. این پلاک ها به دلیل آنکه مدت ها روی دندان بوده اند، به ماده ای سفت و سر سخت تبدیل شده اند و همانطور که گفته شد فقط با جرم گیری پاک می شوند.
اگر جرم گیری کرده باشید بعد از آن احساس خالی بودن میان دندان ها را حس می کنید در واقع این حس به دلیل زدوده شدن پلاک ها به وجود می آید. پلاک های دندانی مدت ها میان دندان ها وجود داشته اند پس طبیعی است که با پاک شدن آنها احساس فضای خالی میان دندان ها به وجود بیایید.
پس باید گفت در عمل جرم گیری هیچگونه آسیبی به مینای دندان وارد نمی شود. و تنها ضخامتی از دندان که قسمت زیاد آن پلاک های دندانی هستند از روی دندان زدوده می شوند.
بعد از جرم گیری ممکن است به سرعت دندان ها زرد شوند این اتفاق به دلیل پاک شدن آن ضخامت به وجود می آید به همین دلیل توصیه می شود حتما بعد از جرم گیری به نظافت دندان ها رسیدگی کنید. برای جلوگیری از پوسیدگی و عدم تشکیل جرم و پلاک های دندانی و همچنین جلوگیری از زرد شدن دندان ها بعد از جرم گیری راه های زیر توصیه می شود:
پس می توان نتیجه گرفت جرم گیری نه تنها برای دندان ها مضر نیست بلکه سلامت آنها را نیز تضمین می کند. هر شش ماه بهتر است به دندانپزشکی مراجعه کنید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دکتر علیزاده عطار می باشد. Copyright © 2020 - 2021
توسعه دهنده وب: برنامه نویسان ایکاد